Nepál – Tibet – Bhután – India – Ázsia lelke – Kulturális körutak
Ázsia lelke/Nepál – Tibet – Bhután – India – Ázsia lelke – Kulturális körutak

Ázsia lelke - Kulturális körutak A Himalája Országaiban

Ázsia lelke körút sorozatunk körútjai köztök a Nepáli  kulturális körútjaink és hozzájuk fűzött, a Himalája térség további országait bemutató kiegészítések nagyon különleges helyszínre, Nepálba, Tibetbe és Bhutánba és az észak-indiai Szikimbe, a Himalája térség fantasztikus országaiba viszik el utasainkat. Mindegyikben van valami különleges. Ez egyes országokba vezető körutakhoz hozzáadunk egy-két napot és ezeken részt veszünk valamilyen különleges kulturális eseményen. A térség történelme és kultúrája különösen gazdag. Ezért ezek az utak a hinduizmus és a buddhizmus és az itt élő törzsek ősi vallásainak ma is élő hagyományaiból kialakult, a világon egyedülálló kultúra nyomába erednek.

holi_festival_of_colours_katmandu
Holi, a színek tavaszi fesztiválja

Ezt az utat egy évente egyszer megrendelésre kerülő ünnep, a Holi fesztivál teszi igazán különlegessé!
A Holi-t India, Nepál, Bhután egész területén ünneplik. Talán Nepálban a legszebb. Ezzel az ünneppel egészítjük ki nepáli kalandprogramunkat. Részt veszünk a katmandui központi fesztiválon, és a rá következő nap dél-nepáli falusi ünnepein is.

Tovább a körúthoz
buddha_jayanti_nepal_lumbini
Buddha Jayanti, a háromszor áldott ünnep

Ezt az utat egy évente egyszer megrendelésre kerülő ünnep, a Buddha Jayanti, Buddha úr születésének,
megvilágosodásának és a Nirvánába emelkedésének hármas ünnepe teszi  különlegessé! Izgalmas lesz az Ö tiszteletére tartott legnagyobb ünnep  napját, születésének helyén, Lumpiniben tölteni. Ezzel egészítjük ki a tavaszi nepáli körutunkat.

Tovább a körúthoz
diwali_festival_of_lights
Diwali, a fények fesztiválja

A Diwali, a fények ünnepe, a hinduizmus egyik legszentebb és legnépszerűbb ünnepe. Az egy hetes ünnepségsorozat során megünneplik a fény győzelmét a sötétség felett, a jó győzelmét a gonosz felett és a tudás diadalát a tudatlanság felett.  Katmanduba és részt veszünk a
katmandui központi fesztiválon, a rá következő és az azután következő napokon a falusi ünnepeken is.

Tovább a körúthoz

COVID-os időkben...

Körútjaink száma folyamatosan bővül és a meglévőket is folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon azonban csak azokat az utak tesszük nyilvánossá, amelyeknél a célországok már legalább részben engedélyezik a turisztikai célú beutazást és ezért lehet is jelentkezni rájuk. Reméljük, hamarosan a Himalájai térség további országaiba induló útjaink is ismét felszabadulnak!